Opis
Potrawy tajskiej kuchni uznawane są za jedne z najbardziej oryginalnych na świecie. Tajemnicą jest pięć smaków: kwaśny, słodki, słony, gorzki i ostry. Najzdrowsza, najbardziej zróżnicowana, najsmaczniejsza i jednocześnie najmniej skomplikowana. Te wszystkie cechy może mieć tylko jedyna kuchnia na świecie i jest to właśnie tajska. Potrawy tajskiej kuchni uznawane są za jedne z najbardziej oryginalnych na świecie. Tajemnicą jest pięć smaków: kwaśny, słodki, słony, gorzki i ostry. Dania powinny mieć w sobie ostrość, słodycz, gorycz, kwaśność i słoność. Ta zasada nawiązuje do zasady harmonii uznanej przez Tajów za istotę udanego i spełnionego życia.
Informacje dodatkowe
ISBN | 978-83-280-1265-3 |
---|---|
Wydawnictwo | BUCHMANN /GW FOKSAL/ |
Ilość stron | 140 |
Oprawa | Miękka ze skrzydełkami |
Seria | Nie |
Język | Nie |
Rozmiar (szer x wys) | 190 x 240 (mm) |
Oryginalny tytuł | Nie |
Tłumacz | Nie | Waga | 0.50 kg |